30-09-13

Underworld.

kate beckinsale,scott speedman,michael sheen,underworld


Selene is een vampier die met haar clan al jaren onder de mensheid leeft. Haar taak als Death Dealer neemt ze uiterst serieus en haar doel is om uiteindelijk hun grootste vijand, de Lycans, uit te roeien. Een strijd die al eeuwen duurt, maar welke door de tussenkomst van een mens een mysterieuze wending zal krijgen...
 

2003

29-09-13

Underworld 2: evolution.

kate beckinsale,scott speedman,tony curran,shane brolly,steven mackintosh,derek jacobi,bill nighy

Anno 1202. De twee zonen van de onsterfelijke Alexander Corvinus (Derek Jacobi) zijn in een strijd om de macht verwikkeld. Marcus (Tony Curran) is gebeten door een vleermuis, William (Brian Steele) door een wolf, en de eeuwenoude vete tussen vampiers en lycans is hiermee geboren. Ondanks het feit dat niets of niemand de woede van de lycans kan temperen wil Marcus uit medelijden zijn broer sparen, maar de vampierenleider Viktor (Bill Nighy) speelt zijn rang uit, en William wordt, ver van zijn broer verwijderd, voor eeuwig gevangen gezet.

Anno 2006. De oorlog tussen vampieren en lycans is in een nieuwe fase getreden. Vampiere Selene (Kate Beckinsale) heeft Viktor gedood, en de laatste menselijke afstammeling van Alexander Corvinus, Michael Corvin (Scott Speedman) is getransformeerd tot een hybride wezen dat zowel eigenschappen van de lycans als van de vampieren vertoont, alhoewel hij sterker dan beide is. Per ongeluk is echter ook Marcus weer tot leven gewekt met lycan-bloed, en ook hij is een hybride, maar dan één van de kwadere soort. Zijn komst betekent een gevaar voor zowel lycans als vampieren, want hij ziet zichzelf als de voorbode van een nieuw, superieur ras. Vooraleer hij zijn plannen ten uitvoer wil brengen, wil hij echter zijn broer William terug vrijlaten, niet goed realiserend wat voor een ramp hij daarmee afroept. En Selene zal het zich beklagen, want de herinneringen uit haar jeugd bevatten de voor Marcus broodnodige informatie waar het ballingsoord van William zich bevindt. Voor Selene betekent het een hernieuwde zoektocht naar de missende puzzelstukjes uit haar jeugd, alleen moet ze niet rekenen op haar collega-vampieren om haar tegen de woede van de lycans te beschermen. Alleen Michael schijnt haar bondgenoot te zijn, tot er een derde partij in het conflict opdaagt die zowel vampieren als lycans in het oog tracht te houden.

2006

03-04-13

Underworld 3: Rise of the Lycans.

underworld

 Tijdens de Middeleeuwen zijn de Lycans de slaven van de aristocratische vampieren. Lucian (Michael Sheen), één van de Lycans, zet de weerwolven op om te strijden tegen Viktor (Bill Nighy), de koning der vampieren. In zijn strijd voor hun vrijheid wordt Lucian vergezeld door zijn geheime geliefde Sonja (Rhona Mitra). Haar aanwezigheid zorgt voor de nodige veranderingen in de plannen van Lucian.

2009

02-04-13

Underworld 4: Awakening.

underworld

 Selene ontsnapt en komt erachter dat ze twaalf jaar lang gevangen heeft gezeten en dat de mensen weten dat de Vampieren en Lycans bestaan. De mensen hebben de oorlog verklaard aan beide onsterfelijke soorten.

2012

01-04-13

Underworld 5: Blood wars.

underworld

Selene moet de aanvallen zien af te weren van zowel de clan van Lycan als de factie die haar verraden heeft. Met haar bondgenoten David en zijn vader Thomas moet ze de eeuwige oorlog tussen Lycan en vampieren zien te stoppen. Zelfs als dat betekent dat ze hiervoor het ultieme offer moet brengen.

underworld,Charles Dance

2016