30-06-11

Scream.

Scream

In het slaperige stadje Woodsboro heeft scholiere Casey Becker (Drew Barrymore) een gezellig avondje film kijken met haar vriendje Steve gepland, als de telefoon rinkelt. Als Casey deze opneemt hoort zij een enge stem die zegt: "Do you like scary movies...?". Aanvankelijk denkt Casey nog dat de mysterieuze man een verkeerd nummer gebeld heeft, maar al gauw blijkt dat Casey te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopaat, die een morbide spelletje met haar speelt. En het blijkt dat Caseys leven afhangt van haar kennis van de horrorklassiekers. Uiteraard schotelt de psychopaat haar strikvragen voor, waardoor er voor Casey en haar vriend geen ontsnappen mogelijk is. Beide worden op brute wijze afgeslacht, waarbij de moordenaar zijn visitekaartje heeft achtergelaten. De volgende dag zijn de brute moorden moord hét gesprek in het stadje, en ook op de middelbare school waar zij op zaten. De leerlingen van de school worden een voor een verhoord door de politie op zoek naar een spoor. Echter de politie heeft speciale belangstelling voor scholiere Sidney Prescott (Neve Campbell), een vriendin van Casey wiens moeder morgen exact een jaar geleden vermoord is. Sydney die nog bezig is het trauma door de moord op haar moeder te verwerken, raakt door deze gebeurtenissen aardig in de stress. Toch nemen haar andere mede scholieren en vrienden het voorval niet zo serieus. Sidney daarentegen wordt alleen maar ongeruster als ook sensatiejournaliste Gale Weathers (Couteney Cox) in het stadje aankomt. Sidney wees namelijk een ene Cotton Weary (Liev Schreiber) aan als de moordenaar van haar moeder, maar zijn schuld is nooit bewezen. Gale schreef daar een boek over vol met theorieën en beschuldigingen, en begint nu weer te wroeten in het leven van Sydney. Al snel volgen er meerdere moorden, die allen kennissen van Sydney zijn. Dit maakt het ook duidelijk dat Sidney het uiteindelijke doelwit van de mysterieuze moordenaar is. Ondertussen houd Gale met haar charmes ook nog eens politiebeambte Dewey (David Arquette) alleen maar van het onderzoek af. Dus alleen Sidney zelf kan de moordenaar nog stoppen. Maar weet zij wel voldoende over horrorfilms om de moordenaar te pareren?

1996

05-06-11

Piranha 2: the spawning.

piranha 2

Twee geile tieners komen op het lumineuze idee om naakt te gaan duiken aan een schipswrak en wat te gaan friemelen onder water. Dit wrak blijkt een huisvesting te zijn voor een immense groep gemuteerde piranha’s en omdat deze niet elke dag een brokje mals, naakt vlees aangeboden krijgen, vallen deze op erg wrede manier aan. Anne Kimbrough (Tricia O'Neil), een duikinstructrice aan een plaatselijk vakantieressort, stuit tijdens een duikles op de stevig toegetakelde lijken. Ze trekt op onderzoek uit en begint na een tijdje te vermoeden dat het wel eens om bloeddorstige piranha’s zou kunnen gaan. Ze probeert met behulp van haar ex-man Steve Kimbrough (Lance Henriksen) - die tevens de plaatselijke agent is - de verantwoordelijken van het vakantieressort in te lichten, maar deze hechten daar weinig geloof aan. Bij het aanbreken van het vollemaansfeest hebben de piranha’s het strand van het resort bereikt en dan blijkt dat ze zelfs geen water meer nodig hebben…

1981

04-06-11

Paranormal activity.

paranormal activity

Katie (Katie Featherston) en Micah (Micah Sloat) zijn een jong stel die nog niet zolang geleden hun intrek hebben genomen in een nieuw huis. Katie wordt echter zins hun intrek ’s nachts geplaagd door vreemde en onverklaarbare geluiden en gebeurtenissen. Ze wordt steeds vaker wakker, ligt langer wakker, krijgt slaapgebrek, en wordt hierdoor hypernerveus en angstig. Micah besluit een camera te kopen en deze in de slaapkamer te positioneren. Gedurende de hele nacht zal alles wat er mocht gebeuren dan worden opgenomen. Wat er vervolgens zichtbaar wordt is voor beide onbegrijpelijk en onverklaarbaar. Is wat ze zien een fenomeen, een kwaadaardige of goedaardige entiteit, of iets anders. Katie bekend dan plotseling dat zij al twee keer in haar leven met dit specifieke fenomeen te maken heeft gehad. In beide gevallen is dit weer vanzelf weggegaan. Vervolgens doet het stel er alles aan om dit fenomeen uit te bannen, en probeert zelfs contact te zoeken. Alles verloopt echter van kwaad tot erger.

2007